Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/babelsou/fesztival2021.babelsound.hu/lib/settings/class.settings.php on line 32

Yukatengi ( Magyarország )

Romkocsma - július 22. csütörtök 22:30

Játékos és nyers post-folk etno-punk

A Yukatengi energikus, csavaros és kimunkált zenét játszik, mely erőteljes dobra és effektezett elektromos hegedűre épül. A duó tagjai korábban olyan legendás kísérleti és világzenével foglalkozó zenekarokban tevékenykedtek, mint az Úzgin Űver, a Navrang és a Trottel Stereodream Experience, de jelenleg is aktívan részt vesznek a Lóca együttes, a Zoord, a Fakutya és a Havay Viktória és a Cápok munkájában.

A Yukatengi 2019 nyarán debütált Olaszországban, amit egy 8 állomásos észak-európai turné követett Dániában, Svédországban és Norvégiában. A külföldi koncertek után több magyarországi nagyvárosban is felléptek, idén tavasszal pedig a Babel Pince színpadán hódították meg a közönséget egy elsöprő erejű produkcióval. Hamarosan megjelenő első lemezük anyagából ezúttal a Romkocsmában adnak ízelítőt.

Inci és Krisztián szívesen vesznek részt nemzetközi kollaborációkban is, közös koncertműsoruk van a szicíliai Oi Dipnoi zenekarral, valamint mindketten tagjai a 12 zenészből álló NuFolk Global Connections Orchestrának.


  • Fekete Inci - Elektromos hegedű
  • Almási Krisztián - DobPartnereink