Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/babelsou/fesztival2021.babelsound.hu/lib/settings/class.settings.php on line 32

Veres Flóra: Talking Bodies: Sosem voltam még ennyi se/I have never been this before ( Magyarország )

Babel Camp nagyterem - július 21. szerda 18:00

Összegzés és jövőbetekintés. Vég- és kezdőpont, de leginkább fordulópont. Jön, de tervezhetetlen. Tovább kell menni, pedig kilátástalan. Tanáccsal tele a padlás. Bölcsek mindig csak utólag lehetünk. Honnan tudjuk, hogy túl vagyunk rajta? Mikor történt meg? Mi vagy ki a kiút?

A húszas évek végén jelentkező krízisidőszakot a pszichológia „third-life crisis”-nak nevezi. A múlt értékelése, a jelen elfogadása, a jövő bizonytalanságának érzése kérdések tömkelegét idézi elő, az értékrend megingását, megkérdőjelezését hozza magával. Harmóniából kibillenés, krízishelyzet, fordulópont, szétesés, újrarendeződés.

stáb:

Rendező/koreográfus: Veres Flóra

Alkotók: Veres Flóra, Szűcs Dóra Ida, Rubik Ernő Zoltán

Előadók: Veres Flóra, Oberfrank Réka, Rubik Ernő Zoltán

Zeneszerző: Rubik Ernő Zoltán

Mentor: Goda Gábor

Fény: Tomáš Morávek (CZ)

Külső szem: Inhof Kornél

Videó: Tóth Mátyás

Fotó: Kovács István

Köszönet: Inhof Kornél, Ladjánszki Márta, Barna Nóra, Szirtes Krisztina

VERES Flóra 2010-től szabadúszóként dolgozott számos magyar és nemzetközi koreográfussal. 2017 óta Talking Bodies név alatt hoz létre különböző projekteket, melyeknek elsődleges fókusza a test és a mozgás. Több szóló, két táncfesztivál, egy közterületen történő akció, illetve egy korábban már az IZP keretein belül megvalósult táncszínházi darab tartozik a neve alá, valamint azóta vezeti a több alkalommal, az ország számos pontján megvalósuló, Instinct Body Training mozgás-hang-beszéd fókuszú improvizáció kurzus sorozatot.

SZŰCS Dóra Ida szabadúszó kortárs táncos, koreográfus, előadó. A Budapest Kortárstánc Főiskolán diplomázott (BA) 2012-ben, valamint a Károli Gáspár Református Egyetem szinháztudomány szakán 2018-ban (MA). A következő koreográfusokkal dolgozott együtt: Angelus Iván, Barta Dóra, Gemza Péter, Grecsó Zoltán, Zambrzycki Ádám, Zsalakovics Anikó, Goda Gábor, továbbá részt vett az Ismeretlen Kutatása – Improvizációs Alkotóműhely Nicole Cataldo Davis (GB) vezette programján és egyéb ösztöndíjas programokon (Ponderosa Con|VERGE, Tanzland Stolzenhagen és Crossroads, Riom- és Montagnes, L1 Egyesület rezidens programja) Erasmus+ ösztöndíjban részesült, 2017.februárjától félévet töltött Valenciában, Spanyolországban a Conservatorio Superior de Dnaza de Valencia kortárstánc szakán. A test, a mozgás és a látvány különböző aspektusait vizsgálja, mind alkotóként, mind pedig elméleti szakemberként. Szólómunkái: Checkerboard Game, Függöny mögött, Soi-méme, Ne taníts meg... Az Útszeretőket (alkotótárs Drávucz Petra) 2012-ben Lábán Rudolf-dijra jelölték. Az Értékmegőrző néven létező független interdiszciplináris intézmény tagja. Számos többszörösen díjazott táncfilm koreográfusa és előadója: SKIZM (rendezte Andristyák Marcell, 2012), Isten báránya (rendezte Szűcs Réka, 2013) Liszt hangjai (rendezte Szűcs Réka, produkciós műhely) valamint a rendező munkatársa volt: Homokszék (rendezte Szűcs Réka, 2009), K (rendezte Szűcs Réka, 2011), HANDKE (rendezte Szűcs Réka, 2011).

RUBIK Ernő Zoltán zeneszerző, zongorista. Zenéjének fő játékterületei előadó és közönség, improvizáció és kompozíció, zene és más médiumok kölcsönhatása. Színházi és táncszínházi munkái (Krétakör, KOMA, Thália színház, Tünet Együttes, Zéró Balett), művészeti kutatómunkája (Az Ismeretlen Kutatása projekt ösztöndíjasa 2011-ben) hatására a zene mellett a performansz világában érzi otthon magát. A vokális- és kórusimprovizációval is kísérletezik (Halastó, Soharóza), fontos eszköze a beatbox. Improvizatív zenét és free jazzt játszik zenekaraival, melyek közül a rubik.erno.quintet 2015-ben a Svájci Rádió meghívására adott koncertet a bázeli zeneakadémia jazz-tanszakán. Olyan nemzetközileg elismert zenészekkel játszott együtt, mint Axel Dörner, Grencsó István, Clayton Thomas, Ágoston Béla, André Vida. 2011-től a JAZZAJ improvizatív zenei koncertsorozat társalapítója és kurátora. Kortárszenei és interdiszciplináris kompozíciói a MÜPA, a BMC, a MU Színház, a Hermina galéria és a FUGA színpadain kerültek bemutatásra. Rendszeresen tart és szervez improvizációs workshopokat (Tér-idő-jam, JazzaJ MŰHELY). Zeneszerzést a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakán tanult Jeney Zoltánnál.

A produkció az NKA Imre Zoltán Program támogatásával valósul meg.
Partnereink