Veres Flóra / Talking Bodies: Egy az Egyben ( Magyarország )

Babel Camp nagyterem - július 22. csütörtök 18:00

Kitől kapjuk az életet? Hogyan örököljük a sorsunkat? Valamit kapunk és valamit adunk tovább. „Egy az egyben, tiszta anyja ez a gyerek!” Hol van a személyiségünknek a határa? Ahol a testünké? Vagy az vajon képes kiterjedni és „átcsúszni” egy másik emberbe?

Belőlem van, az utolsó sejtjéig, húsa-vére, de nem én vagyok. Akkor ki vagyok én? Hogyan változnak meg a szerepek az élet folyásával? Gyermekből felnőtt leszek, de megmaradok valakinek a gyerekének is lenni. Valaki gyereke és valaki anyja. Valaki társa. Ki leszek én, amikor egy új szerepem lesz az életben?

Az Egy az Egyben szándékozik megmutatni két fiatal vissza- és előreemlékezését, személyiségük rétegződésének nehézségeit, iróniáit, könnyedségeit, szépségeit, varázslatosságait és valóságait, természetesen egy személyes nézőpontból, saját szemüvegükön keresztül, mindezt nagyon nagy tisztelettel és humorral is fűszerezve.


STÁB

rendező, koreográfus: Veres Flóra

zeneszerző, zenész: Horváth Ádám Márton

alkotó-előadók: Veres Flóra, Horváth Ádám Márton 

fények: Tomáš Morávek (CZ)

mentor: Ladjánszki Márta

fotó: Kovács István

köszönet: Simányi Zsuzsanna

videó: Tóth Mátyás

 AZ ALKOTÓK

Horváth Ádám Márton: 2009 óta zenél kísérleti filmekhez és kortárstánc előadásokhoz. 2014-ben rezidense, majd 2015-től tagja az L1 Független Művészek Közhasznú Egyesületének.

Honlap: https://songsfromtheroom.bandcamp.com/

Veres Flóra: 2010-től szabadúszóként dolgozott számos magyar és nemzetközi koreográfussal. 2017 óta Talking Bodies név alatt hoz létre különböző projekteket, melyeknek elsődleges fókusza a test és a mozgás. Több szóló, két táncfesztivál, egy közterületen történő akció, illetve egy korábban már az IZP keretein belül megvalósult táncszínházi darab tartozik a neve alá, valamint azóta vezeti a több alkalommal, az ország számos pontján megvalósuló, Instinct Body Training mozgás-hang-beszéd fókuszú improvizáció kurzus sorozatot.

2018-ban az L1 Egyesület rezidens művésze, 2019-től tagja.

A produkció az NKA Imre Zoltán Program támogatásával valósul meg.
Partnereink