Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/babelsou/fesztival2021.babelsound.hu/lib/settings/class.settings.php on line 32

perpetuum ( Magyarország )

Romkocsma - július 21. szerda 22:30

Alternatív pop elektronikus, kísérletező fűszerezéssel 

A perpētuum 2017-ben indult útjára, amikor Girincsi Fruzsina (ének) és Takács Dániel (gitár), akik megkezdték tanulmányaikat a Liszt Ferenc Zeneakadémia jazz tanszakán, megalakítottak egy modern jazz kvartettet.  Hamar kiderült azonban, hogy az újragondolt klasszikus sztenderdek helyett inkább saját dalokat írnak és játszanak. 2019-ben csatlakozott a zenekarhoz Sárosi Áron (basszusgitár) és Telek Attila (dob), azóta játszanak együtt.

A perpētuum egy nagy konyha, ahová mindenki hozza a hozzávalókat, és improvizáció, felfedezés, kísérletezés révén közösen főznek valamit. Különböző élethelyzetek, érzelmek, hangok, mindennapi problémák, filozófiai kérdések és beszélgetések inspirálják őket, így a Perpetuum dalai érdekes stíluskeveréket alkotnak, amelyben felfedezhető a pop, a rock, a drum'n'bass és a progresszív jazz is. 

Első lemezük Fade címmel 2019 tavaszán jelent meg, három dalt tartalmaz. Ezt követte áprilisban egy kislemez, a Parasomnia. 

Júniusban megnyerték a Budafoki Pincejárat versenyt, közvetlenül azelőtt, hogy a solymári Mustra versenyen a legjobb zenekarnak hirdették ki őket. 

2019 novemberében megnyerték a Laureate World Jazz Versenyt. Ez az elismerés megnyitotta számukra a lehetőséget, hogy külföldi színpadokon is bemutatkozhassanak. Első nemzetközi koncertjeiket Amszterdamban és Utrechtben adták sikerrel.

2020 elején a neves helyi hősök, a Margaret Island előzenekaraként teltházas koncertet adtak Budapest rangos koncerthelyszínén, az Akvárium Klubban. 

Nem sokkal később, februárban a budapesti Művészetek Palotájában megrendezett Jazz Showcase-en a közönség a legjobb zenekarnak kiáltotta ki őket. Emellett részt vehettek Magyarország két leginspirálóbb zenei programján, a Szimpla Lemming Programon és az Éter Fesztiválon is, ahol Fru a Legjobb énekes és Attila a Legjobb dobos díjat kapta.

Partnereink