Fish In Oil ( Szerbia )

Babel Camp szabadtéri színpad - július 19. hétfő 21:00

A szerb Fish in Oil zenekar instrumentális zenét játszik, blues, rock and roll, surf, folk, free-jazz és filmzenei hangulatokkal vegyítve, miközben konkrétan egyik műfajba sem besorolhatók. Zenéjük pontos tükre annak a kornak és helynek, melyben született: a nyugati és keleti kozmológia érdekes keveréke, a történelem és a modern élet fúziója.

A zenekarnak 2012 óta 3 albuma és egy dupla CD-je jelent meg. A tagok mindannyian hosszú zenészmúltra tekintenek vissza, számos különböző műfajú projektben, a világ minden tájáról származó zenészekkel játszottak már. 

A gitáros-zeneszerző, Bratislav Radovanović a kilenctagú Tusta I Tma zenéjét illetve filmzenéket komponál. Dušan Petrović szaxofonos a Menson Benson szextett valamint a Coxless Pair vezetője, és fellépett már Bugge Wesseltofttal, Erik Truffazzal, Patrick Müllerrel, Laurent de Wilde-dal, Nicolas Contéval, Shri-vel is. Branislav Radojković nagybőgős és basszusgitáros a Naked együttes vezetője és komponistája, és aktívan tevékenykedik a belgrádi zenei színtéren.

A 80-as évek végétől a 90-es évekig Tom Fedja Franklin dobos végtelen számú zenésszel játszott: a Headley Joseph Quartet, London Fusion Orchestra, Pyramid, Akwaaba People, Reggae Philharmonic Orchestra, Pail Saints, D' Influence, Celloman, Art Franklin Quartet, Motherland, Naked, Smoke City, KV5, Maxi Jazz, John Babtist, House Band at the Orange Club, Arooga, Lord Erik, Julian Jose. Az ütőhangszeres Papa Nik (Veljko Nikolić) szinte minden jelentős szerb zenésszel játszott már együtt, például Miloš Petrović zongoristával és Lala Kovačevvel. Egyúttal a The Institute együttes vezetője is, amely 40 éve játszik improvizatív zenét, nem ritkán kézzel készített hangszereken. Tagja a Reinessance régizene-együttesnek is.


  • Bratislav Radovanović - Gitár
  • Fedja Franklin - Dob
  • Branislav Radojković - Nagybőgő
  • Dušan Petrović - Szaxofon
  • Aleksandar Radojičić - Ütős hangszerekPartnereink