„Egyúton/Growing” ( Magyarország )

Babel Camp nagyterem - július 24. szombat 18:00

A Magyar Táncművészeti Egyetem modern szakirányú művészhallgatóinak műsoranyaga

Szerkesztő és előadó: az évfolyam, mentor: Dr. Lőrinc Katalin

Kinek mit jelent ez a szó: növekedés? Vagyis, angolul growing, mert az improvizációs óráink angol nyelven folytak idén. Ritkán élőben, leginkább online... Készült a karanténban, kinek-kinek saját közegében egy videó-anyag, - hogy aztán nekilendüljünk élőben: egy bizonyos közös térben, és elinduljunk egy úton együtt, továbbra is ki-ki a maga módján..

A hallgatók az improvizációs és kompozíciós készségük, valamint egyéni kreativitásuk fejlesztésére kaptak olyan feladatot, melynek eredménye ez az érdekes, irányított improvizációs darab.

Az ötletet, hogy megadott témában, megadott feltételekkel ki-ki saját maga gyakorolja az improvizációt, természetesen a 2020 tavaszi táv-oktatás, a karantén adta. Az elv sikerességén felbátorodva készül egy olyan anyag, mely karanténban is (videón) és élőben is előadható, viszont alaphelyzeteit mindenki önállóan dolgozza ki. A kis „megszólalások” összerakása, patchwork-szerű illesztése viszont már közös feladat, közmegegyezésre jön létre egy olyan szerkezet, mely ezen belül is teret hagy a rögtönzésnek.

Előadják: a Magyar Táncművészeti Egyetem Táncművészképző Intézetének modern szakos hallgatói (10-15 fő)

A produkció az NKA Imre Zoltán Program támogatásával valósul meg.
Partnereink