Alex Torres ( Peru )

Romkocsma - július 19. hétfő 22:30

Latin-amerikai energiák Budapestről

A zenész családból származó Alex Torres 10 éves korában kezdett el gitározni, édesapja mellett lépett fel Peruban és szerte a világon. Már 12 évesen szólófellépése volt a Gitara+ Nemzetközi Fesztiválon a lengyelországi Wroclawban. Több mint egy évtizeddel később, 2011-ben az Imagenes de mi Tierra perui néptáncegyüttes vezető gitárosaként részt vett a magyarországi Summerfest nemzetközi fesztiválon. Ez az élmény jelentette a fordulópontot Alex karrierjében: elhatározta, hogy főállású zenész lesz, és három évvel később Magyarországra költözött. 2014 óta Budapesten él, ahol egy évig a Liszt Ferenc Zeneakadémián tanult jazzgitározni a híres gitárostól, Babos Gyulától, és különböző projektekben és együttműködésekben játszik. 2014-ben csatlakozott a Holddalanap nevű magyar világzenei zenekarhoz. 

2012-ben Alex Torres kiadta első szólóalbumát, a La Vida es un Viaje (Az élet egy utazás) címűt, melyen Alex megmutatja, milyen sokoldalú: játszik klasszikus, perui és flamenco gitáron, képes saját stílusát továbbfejlesztve eredeti dalokat alkotni. Második albuma 2021-ben jelenik meg.

Egyedi, energikus stílusa mindig friss, szenvedélyes és tele van érzelmekkel. Azonnal magával ragadja a legkülönbözőbb kultúrákból és korosztályokból érkező közönséget. 
Partnereink